Arama
Arama Sonuçları
‘Amaç, asılsız iddialarla belediyemizi yıpratmak’
Kastamonu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürü Metin Ekici, belediye depolarındaki erzak kolilerini ilişkin iddialarla ilgili açıklama yaptı.
KAL-DER’den ‘ucuz et’ başarısı…
KAL-DER’in açıklamasının ardından Et ve Süt Kurumunun et ürünlerinin Tarım Kredi Marketlerinde uygun fiyata satılması kararı alındı.
Kastamonu MİEM'i açtık, geçmişi paylaştık 
AK Parti Milletvekili Halil Uluay ve AK Parti 26. Dönem Milletvekili Murat Demir'in Kadıdağı'nda hizmete giren Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi (MİEM) hakkında yaptıkları paylaşım dikkat çekti.
Erbilgin; ‘Sayıştay raporu Vidinlioğlu'na 'kenara çekil' diyor’
CHP Parti Meclis Üyesi Hikmet Erbilgin, partisinin Kastamonu İl Başkanlığı'nda, Kastamonu Belediyesi'nin 2022 Sayıştay Raporu üzerinden, Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu'nu eleştirdi.
KGD: Teşekkürler Kastamonu…
KGD Başkanı İzzet Sarı; “Haydi Kastamonu’ kampanyasını başlatan ve destek veren tüm STK’lara teşekkür ediyoruz.”
Devlet Eski Bakanı Başesgioğlu'ndan Kastamonu'ya çağrı; 'Haydi Kastamonu!'
Devlet Eski Bakanı Murat Başesgioğlu Kastamonu'ya seslendi. Başesgioğlu açıklamasında, tüm Kastamonu'dan, Kastamonu'da yayın yapan internet haber sitelerini ziyaret etmesini istedi. Başesgioğlu açıklamasında; "Haydi Kastamonu, bu sitelerimizi aralarında hiçbir ayrım yapmadan- ziyaret etmeniz, aynı zamanda toplumsal dayanışmamız için de iyi örnek oluşturacaktır. Gazetelerimiz için çok anlamlı olacak böyle bir davranışı sizlere tavsiye ediyorum, katılmanızı temenni ediyorum" dedi.
Erbilgin, Aydın'ın iddialarına yanıt verdi; "Bu bir komplodur"
CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, İl Başkanlığı'nda yapılacak olan İlçe Başkanları toplantısı öncesinde Afyonkarahisar'da yaşanan olaylara ilişkin basın açıklaması yaptı. Erbilgin yaptığı açıklamada Yüksel Aydın'ı eleştirdi Erbilgin; "Yüzlerce cep telefonu ve onlarca kameranın olduğu ortamda Yüksel Aydın’ın iddia ettiklerine yönelik tek bir kelime yok. Bu ne demek? Bu bir komplo demektir. Bu partimizi ve bizleri itibarsızlaştırma gayretidir" dedi.
1 günde 7 kadınla birden evlendi! “Daha fazla…”
43 yaşındaki Habib Nsikonnene, aralarında iki kız kardeşinin de bulunduğu eşleriyle Uganda'nın Namasengere kentinde bir gün süren bir törenle evlendi. Dünya basınında manşetlere çıkan düğününün ardından Nsikonnene daha fazla eş istediğini söyleyerek herkesi şaşkına çevirmeyi başardı.
Orman emvali konusu Meclis gündeminde; 'Yaptırım getirebiliriz"
İl Genel Meclisi (İGM) eylül ayı olağan ilk toplantısı İGM Başkanı Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 5 gündem maddesi görüşüldü. Meclisin son gündem maddesinde orman emvali taşıyan araçlar dolayısıyla yolların bozulması gündeme getirildi. İGM Başkanı Güray Parçal konuya ilişkin; "Orman emvallerinin ağır tonajlı arabaların bizim yollarımızı bozduğuyla ilgili bakanlarımıza da ilettik. Burada komisyon raporları yaptık, yolladık. Ama bir yol kat edemedik. Artı olarak orman emvalleri yapılan yerlerde temizlik de yapılmıyor. Artık ‘Bazı yaptırımlara gitmek zorunda kalır mıyız?’ diye düşürmeye başladık" dedi.
Anadolu basını bir bir tükeniyor!
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Iğdır İl Temsilcisi ve Yeşil Iğdır gazetesi sahibi Cabbar Şıktaş, Anadolu basınının yaşadığı sıkıntıları ve birer birer kapanıyor oluşunu “Hafızamız yok ediliyor” başlığıyla kaleme aldığı yazısında ele aldı.
KGD’den Vali Dallı’ya ‘hoş geldin’ ziyareti
Yoğunluk nedeniyle mesai saati dışında da ziyaretçilerini kabul eden Vali Dallı, geçtiğimiz akşam Kastamonu Gazeteciler Derneği (KGD) yöneticilerini de ağırladı.
Kastamonu'da 1 ayda 4 işçi öldü
İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG Meclisi) iş cinayetlerine ilişkin temmuz ayı raporunu açıkladı. Temmuz ayında en az 182 işçi hayatını kaybetti. 2023 yılının ilk yedi ayında ise 1051 işçi hayatını kaybetti.
KGK: Anadolu gazeteleri birer birer kapanıyor, BİK acilen önlem almalı!
Cumhuriyet’tin kuruluşundan önce yayın hayatına başlayan Adana’nın ve Türk Basının 105 yıllık çınarı Yeni Adana Gazetesi’nin Temmuz ayının son günü yayın hayatına son vermesi, yerel gazetelerin içinde bulunduğu krizin en acı örneğidir.
10 gündür yanmaya devam ediyor
Almanya'dan Mısır'a yaklaşık 3 bin otomobil taşıyan gemideki yangın 10 gündür sürüyor
Vegan beslenme savunucusu açlıktan öldü
Vegan beslenme savunucusu sosyal medya fenomeni Zhanna Samsonova'nın (39), Güneydoğu Asya seyahatinde sadece egzotik meyve diyetiyle beslenmesi sonucu "açlıktan" yaşamını yitirdiği belirtildi.
Başkan Akgül'e KGC'den fahri üyelik
Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti tarafından Abana Belediye Başkanı Yunus Akgül'e fahri üyelik belgesi verildi.
Plaj Futbolu Milli Takımı, Avrupa'nın ilk 10’unda
Plaj Futbolu Milli Takımımız, Estonya ile karşılaştı ve rakibini mağlup edip, sıralamada dokuzuncu oldu.
Belediye yeraltı otoparkı yapıyor
KATSO'yla anlaşamadılar.
"Seçim katalogunun yüzde 70'ini tamamladık"
Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 4 yılını değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi.
Valiliklere ‘seçim genelgesi’ gönderildi
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 61 maddelik "Seçim Tedbirleri Genelgesi" gönderdi. Genelgede, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin yenilenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararına istinaden Yüksek Seçim Kurulunun kararının; Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin 14 Mayıs 2023 Pazar günü, Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda 28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılması yönünde olduğu belirtildi.
‘Kastamonu iyi gidiyor’
KASİAD olarak memleketin kalkınması ve tanıtımına katkı sağlamak adına bir tarafından tutmaya çalıştıklarını ifade eden Ayhan Aslan, bazı ziyaretlerde bulunmak ve “Umudun Yolu” isimli belgeselin tanıtımı için ata yurdu Kastamonu’ya geldiklerini ve iki gün boyunca Valilik, Belediye, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, esnaflar ve Organize Sanayi Bölgesi’ndeki iş insanları ve fabrikalarını ziyaret ettiklerini gelişmelerden memnun kaldıklarını açıkladı.
Vali Çakır, KGD yönetimiyle buluştu
Vali Avni Çakır, Kastamonu Gazeteciler Derneği'ne (KGD) iade-i ziyarette bulundu.
BİK’ten yerel basını rahatlatacak kararlar
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu, Resmi İlan Fiyat Tarifesinde istenilen artış oranı teklifini belirledi. Daha önce sadece üç ilde uygulanan Kurum kredisi kullanma hakkından ülke genelindeki tüm süreli yayınların yararlanabilmesinin önü açıldı. Anadolu Gazete Sahipleri ve İlan Prodüktör temsilcilerinin seçimlerinde “doğrudan demokrasi ilkesi” benimsendi.
“Yerel basına çok büyük zarar verir”
Türk İnternet Medya Birliği’nden (TİMBİR), Kamu İhale İlanlarının Basın İlan Kurumu’ndan alınarak, ilanların basın kuruluşlarında yayınlanması uygulamasına son verilmesi teklifine tepki gösterildi.TİMBİR’den yapılan açıklamada; “İhale ilanlarının yayınlanmasına engel olabilecek her düzenleme yerel medyaya çok büyük zarar verir” ifadelerine yer verildi.
‘Kastamonu’da bir haftada 160 sığınmacı vatandaş oldu’
Zafer Partisi İl Başkanı Özcan Büyükşen, Kastamonu’da toplam 18 bin sığınmacı bulunduğunu ve bunlardan 150-160 kadarına son bir hafta içerisinde Türk vatandaşlığı verildiğini savundu. 18 yaş üstü sığınmacılara vatandaşlık verilmeye devam edildiği takdirde seçim sonuçlarına etki edecek bir çoğunluk oluşacağını öne süren Büyükşen, iktidar ve muhalefetin yaklaşan seçimler nedeniyle sığınmacılar konusunda adım atmadığını belirtti.